Pala kurkussa, hengitys hukassa − auttaisiko voice massage -terapia?

Pala kurkussa, hengitys hukassa − auttaisiko voice massage -terapia?

7 lokakuu, 2013 - 22:51

Mitä voice massage -terapia on?

Voice massage -terapia on hengitykseen ja siihen läheisesti liittyvien lihasten rentouttamista ja aktivoimista niin, että otetaan huomioon luisten rakenteiden elastisuus sekä asentoryhti.

Tavoitteena on luoda edellytykset tasapainoiselle äänentuotolle ja hengitykselle.

Menetelminä käytetään klassisen hieronnan otteita, hengitysharjoituksia sekä yleisesti fysioterapiassa käytettyjä menetelmiä.

Miksi kuntoutujille?

Suuri osa Heseva-kuntoutuksen kuntoutujista liikkuu pyörätuolilla, ja sen vuoksi hengitys- ja verenkiertoelimistön kuormittuminen jää heillä yleensä vähäiseksi.   Kuntoutujien hengitys on yleensä pinnallista ja hengityksen alueen lihakset ovat kireät ja voimaltaan heikot. Lisäksi rintakehä, rintaranka sekä selkärankaan niveltyvät kylkiluiden nivelet jäykistyvät. Näistä seuraa yleensä se, että hengitystilavuus sekä kudosten hapensaanti heikkenevät. Hengitysfunktion heikkenemisen vuoksi myös äänentuottaminen voi heikentyä. Kuntoutujat saattavat tällöin tuottaa ääntä ponnisteisesti, jolloin mm. kurkunpään ulkoiset ja kaulan pinnalliset lihakset jännittyvät. Lihasten jännittymisen takia kuntoutuja saattaa tuntea ”palantunteen” kurkussa.

Kenelle hyötyä erityisesti?

Heseva-kuntoutuksen asiakasryhmistä voice massage ‑terapiasta ovat hyötyneet erityisesti neuromuskulaaritautia sairastavat, mm. ALS- ja myopatia-asiakkaat. Lisäksi MS-, astma- ja COPD-asiakkaat hyötyvät tästä terapiamuodosta. Myös ääniammattilaiset, tules-vaivoista kärsivät sekä purentaongelmaiset ovat saaneet apua terapiasta.

Kuntoutujien palautteita voice massage -terapiasta:

  • Hengitysfunktio on parantunut.
  • Nieleminen on helpottunut.
  • Kurkunpään ulkoiset ja kaulan pinnalliset lihakset ovat rentoutuneet.
  • Yskimisvoima on vahvistunut.
  • Artikulointi on parantunut.
  • Rintakehän elastisuus on lisääntynyt.

”Hengittämällä syvään löytää sisältään muutakin kuin ilmaa.” (Maija Paavilainen)

Kirsi Kyyrä
Fysioterapeutti
Voice Massage – terapeutti

 

suomi
Julkaistu: 25.11.2013
Hyvänlaatuinen asentohuimaus on yleisin huimausta aiheuttava sairaus, mutta voimakkaiden tuntemusten mukaan se ei tunnu kovin hyvänlaatuiselta vaan pikemmin tulee mieleen, että onko kyseessä joku vakava sairaus.
Julkaistu: 28.10.2013
”Issias”, jolla tyypillisesti tarkoitetaan alaraajaan säteilevää alaselkäkipua, on varmasti monille tuttu sanana.
Julkaistu: 7.10.2013
Mitä voice massage -terapia on? Voice massage -terapia on hengitykseen ja siihen läheisesti liittyvien lihasten rentouttamista ja aktivoimista niin, että otetaan huomioon luisten rakenteiden elastisuus sekä asentoryhti.
Julkaistu: 23.9.2013
Jokainen meistä on varmasti joskus ollut väsynyt tai uupunut esimerkiksi liian vähäisen unen tai työstä aiheutuneen stressin takia. Tuolloin vireystilan vaihtelut, tarkkaavaisuuden häiriöt ja mielialan vaihtelut lisääntyvät.
Julkaistu: 3.7.2013
 Lenkkipolut ovat sulaneet jo hyvän aikaa sitten pitkän ja lumisen talven jäljiltä. Hellepäivät lämmittävät lenkkipolkuja ja innokkaimmat kuntoilijat ovat jo osallistuneet kesän juoksutapahtumiin. Esimerkiksi Helsinki City Run keräsi tänä vuonna hieman alle 18 000 osanottajaa.
Julkaistu: 24.6.2013
Kuntoutuksen suunnittelu perustuu kuntoutujan kokonaistilanteen arviointiin, joka edellyttää luotettavien arviointimittareiden käyttöä.
Julkaistu: 10.6.2013
Moniin urheilulajeihin näyttää kuuluvan jo lähes vakiovarusteena eri puolille kehoa liimatut värikkäät teipin suikaleet. Näitä suikaleita näkee myös urheilijoiden lisäksi enenevässä määrin kadulla vastaan tulevilla ihmisillä.
Julkaistu: 4.6.2013
Heseva-Kuntoutukseen on työllistynyt muistini mukaan ainakin kuusi fysioterapeuttia, joiden ensimmäinen kontakti yritykseen on tapahtunut opiskelijan ominaisuudessa heidän saapuessaan harjoittelujaksolle. Opiskelijoiden ohjaaminen on ollut osa toimenkuvaani yli 15 vuotta.
Julkaistu: 27.5.2013
Kesä tulee ja ilmat lämpenevät. Päivän jälkeen jalat tuntuvat raskaille ja väsyneille.  Sukkien raidat nilkassa sekä varvastossuista jääneet painaumat jalkapöydän päällä kuulostavat monesta varmasti tutulle.
Julkaistu: 13.5.2013
Jokainen on varmaan joskus nukahtanut sohvalle huonoon asentoon ja herännyt aamulla käsi puutuneena. Tai istunut tuolilla niin että jalka on puutunut. On kuin sinulta puuttuisi toinen jalka, etkä pysty lähtemään kävelemään.

Sivut